Molècules d'aigua i carboni en l'asteroide Bennu

 

La NASA troba molècules d'aigua i carboni en l'asteroide Bennu, components bàsics per a la vida


Una mostra de material portat a la Terra des de Bennu, un asteroide de 4.500 milions d'anys, conté molècules d'aigua i alt contingut de carboni, segons ha anunciat l'agència espacial estatunidenca NASA.

Explorant l'Asteroid Bennu: Descobriments Reveladors Gràcies a la Nau OSIRIS-REx

L'astronomia i l'exploració espacial han presenciat moments emocionants amb les missions dedicades a l'estudi dels asteroides. L'Asteroid Bennu ha estat recentment el centre d'atenció d'una missió significativa, OSIRIS-REx, de la NASA, que ha revelat descobriments crucials sobre aquest objecte celest.

Apropant-se a l'Objectiu: OSIRIS-REx i l'Asteroid Bennu

Llançada el setembre de 2016, la missió OSIRIS-REx (Origins, Spectral Interpretation, Resource Identification, Security, Regolith Explorer) tenia l'objectiu d'explorar l'asteroide Bennu i retornar amb mostres del seu sol. Després d'un viatge de més de dos anys, la nau espacial va arribar amb èxit a l'òrbita de Bennu a finals de 2018.

Descobriments Sorprenents sobre la Composició d'Asteroides

Un dels primers descobriments més intrigants que va fer OSIRIS-REx va ser la composició superficial de l'asteroide Bennu. Les observacions inicials van suggerir que la superfície de Bennu estava coberta per una fina capa de material extremadament porós, una característica que va sorprendre els científics.

Esdeveniments Inesperats: L'emissió de Partícules de Bennu

Un esdeveniment particularment fascinant que va ser capturat per OSIRIS-REx va ser l'emissió de partícules per part de l'asteroide Bennu. Aquesta emissió, coneguda com a "ejecta", va consistir en petites roques i pols que es van allunyar de la superfície de l'asteroide. Aquest fenomen va proporcionar als científics una oportunitat única per estudiar la dinàmica dels asteroides i les forces que podrien influir en el seu comportament.

Mostres Recollides: Un Èxit Històric

Un dels moments més emocionants de la missió va ser quan OSIRIS-REx va realitzar una maniobra per recollir mostres de la superfície de Bennu. Aquesta complexa operació va requerir precisió mil·limètrica i va ser un èxit històric. Les mostres de Bennu estan programades per arribar a la Terra a mitjan 2023, i els científics esperen que proporcionin una visió única de la composició dels asteroides i dels secrets de la formació del sistema solar.

Importància Científica i Implicacions per la Terra

L'estudi de l'asteroide Bennu és crucial per entendre la història del sistema solar i pot oferir informació sobre els blocs de construcció que van formar la Terra i altres planetes. A més, l'anàlisi de les mostres d'aquest asteroide podria proporcionar indicis sobre la possible presència d'aigua i molècules orgàniques, elements essencials per al suport de la vida.

Pròximes Etapes: L'anàlisi de Mostres i Futurs Descobriments

Amb les mostres d'asteroides camí de la Terra, els científics esperen desentrellar més misteris sobre Bennu i, potser, sobre el nostre propi origen. Aquests descobriments no només enriqueixen la nostra comprensió de l'espai, sinó que també tenen implicacions pràctiques, com la identificació de possibles riscos d'impacte d'asteroides amb la Terra en el futur.


En resum, la missió OSIRIS-REx ha estat una fita destacada en l'exploració espacial, amb descobriments revolucionaris que ofereixen perspectives úniques sobre els asteroides i el sistema solar. Amb l'arribada de les mostres de Bennu, s'obre un nou capítol en la recerca per comprendre els misteris del nostre cosmos i les possibilitats de la vida més enllà de la Terra.